Entrevista a Martí Costa, actor de “Flores para los vivos”

Entrevista a Martí Costa, actor de “Flores para los vivos”

Martí Costa és ‘actor ptotagonista de “Flores para los vivos“, peça de microteatre que podrem veure el proper 15 de juliol a la sala Aktivitat BCN (C/ Topazi, 21, Gràcia). Escrita i dirigida per Raul Quirós, aquesta obra ens convida a reflexionar sobre un cru moment de la nostra història.

A MicroACT volem que coneguis millor aquesta creació i, per això, hem entrevistat a en Martí perque en expliqui millor de què tracta “Flores para los vivos”.

1) De què parla “Flores para los vivos”?

Més de 130000 desapareguts des de la Guerra Civil i la negativa dels governs democràtics a investigar-los han donat com resultat una situació anormal en l’Estat. És un monòleg que parla des del més enllà de la necessitat de restaurar la memòria d’aquells que van ser executats per la dictadura.

2) Per què aquest títol?

Perquè portar flors als vius és una manera de reclamar-los-hi la memòria. Som els vius els qui l’hem d’exercir, no els morts, perquè la memòria és un exercici viu.

3) Hi ha algún missatge en aquesta obra de microteatre?

Es pot sintetitzar amb les paraules d’Eduardo Galeano:

La història es repeteix? O es repeteix només com a penitència dels qui són incapaços d’escoltar-la? No hi ha història muda. La memòria de la història és necessària no per repetir el passat, sinó per evitar que es repeteixi; no perquè els vius siguem ventrílocs dels morts, sinó perquè siguem capaços de parlar amb veus no condemnades al ressò perpetu de l’estupidesa i la desgràcia. Quan està realment viva, la memòria no contempla la història, sinó que convida a fer-la.

4) Defineix “Flores para los vivos” en una sola frase

Un monòleg que parla des del més enllà de la necessitat de restaurar la memòria d’aquells que van ser executats per la dictadura.


Leave a Comment

Name *

Email

Website